Strijd om de Grebbeberg

16,00

Derde, gewijzigde, druk.

De verkoopprijs is exclusief verzendkosten (binnen Nederland).
Striptekenaar: Hennie Vaessen
ISBN-nummer: 9789490000059

52 Pagina’s
Cover: Hardcover (HC) met spotvernis

FSC-papier
U kunt aan het einde van de bestelprocedure aangeven of u uw boek(en) wilt laten signeren door Hennie Vaessen.

Artikelnummer: 008 Categorie: Tags: , , , , , ,

Beschrijving

De strijd om de Grebbeberg is jarenlang een onderbelicht hoofdstuk geweest in de vaderlandse geschiedenis. Met 52 pagina’s historisch beeldverhaal brengen we daar verandering in…

uit: Strijd om de Grebbeberg
Plaat uit: Strijd om de Grebbeberg

Het verhaal

Augustus 1939. Nederland is in crisis. Vanwege een dreigende Duitse invasie worden 280.000 man onder de wapenen geroepen om Nederland te verdedigen. De dienstplichtige soldaten Gerard Roodhart (de Rooie), Johannes Eibergen (Hannes) en Jozef Schoenmaker (Bolle) arriveren op het station in Rhenen. Ze worden gelegerd in de Gelderse vallei, bij de familie Akkerman, in een piepklein huisje. De mannen leggen zelf, in de bloedhete nazomer van 1939, hun verdedigingswerken aan en in de daaropvolgende strenge winter van 1940 moeten ze ijshakken om de inundaties open te houden.
Dan is het zover: 10 mei 1940. Nazi- Duitsland valt aan. De soldaten, waaronder de Rooie, Hannes en Bolle, trekken naar hun stellingen. De bevolking, waaronder de familie Akkerman, wordt geëvacueerd naar het Westen, aan boord van een kleine vloot kolenschepen. De volgende dag breekt een verbeten strijd uit op de Grebbeberg, waarbij de oppermachtige vijand de Nederlandse linies één voor één oprolt.

Alles eindigt met het bombardement van Rotterdam, dat de familie Akkerman van dichtbij kan bijwonen. Van onze drie soldaten overleeft er maar één de meidagen…

Stripinfo.be: “Ik denk niet dat er al een andere strip is geweest die zo veel verschillende facetten en gezichten van de oorlog belicht. Desondanks is dit geen klepper van honderden pagina’s dik en toch heb ik nergens de indruk dat er te veel in zit gepropt. Het is allemaal mooi gebalanceerd en juist in elkaar gepast. Je leert veel bij op korte tijd zonder dat je dat gevoel hebt. Zo mogen er meer zijn.”

De derde druk van het boek is een gewijzigde druk: Tekeningen zijn aangepast. Het boek is mooier geworden. Verder hebben we een lesbrief bij het boek laten maken.

Bekijk de boekttrailer

Bekijk de uitzending Omroep Gelderland