De uitgeverij

Wendila
PelikaanPers is de stripboekenuitgeverij van Hennie Vaessen en Tine Bouwhuis en werd opgericht in 2010
Hennie en Tine’s eerste project was een driedelige serie over de Slag om Arnhem verschenen in 2011 en de twee daaropvolgende jaren.
Met deze gebundelde integrale versie van deze serie won Hennie in 2020 de Prodesse geschiedenisprijs van de stad Arnhem.
Met boeken als: De Grebbeberg, Atlantikwall en de Keizer die zijn land ontvluchtte zet PelikaanPers sindsdien de toon in Nederland voor historische strips.
Het blijft niet bij strips over de tweede wereldoorlog alleen. In 2021 maakten Hennie en Tine „Wendila” een meeslepende strip over de romeinse slavin Wendila die met haar meester, de medicus occularius Sextus Salvius een reis maakt langs de vaderlandse Limes.
Striptekenaar Hennie Vaessen van uitgeverij PelikaanPers

Striptekenaar Hennie Vaessen

Hennie is tekenaar en stripliefhebber en dat is hij al z’n hele leven. Na de Kunstacademie Maastricht studeerde hij de opleiding MO-A en MO-B Engels. De roep om te tekenen was toch te sterk om zijn leven voor de klas door te brengen. Zijn tekencarrière begon hij bij uitgeverij Schenk met twee succesvolle kinderboekenseries. Jarenlang maakte hij strips, cartoons en illustraties voor bladen en reclamebureaus. Vervolgens maakte hij kinderboeken in eigen beheer voor opdrachtgevers als Hero, het Nibud, het Visgilde, de Rabobank en de Echte Bakker.

In 2010 besloot hij iets te gaan doen wat hij zijn hele leven al had willen doen: stripboeken maken.

Uitgever Tine Bouwhuis

Tine verslond vroeger alle jeugdboeken die ze kon krijgen met uitzondering van stripboeken. Toch geeft ze die nu succesvol uit en kleurt ze ze digitaal in.  Na de universiteit werkte ze zich op als specialist in de ICT  in Arnhem. Daar leerde ze allerlei nuttige vaardigheden die haar nu nog volop van pas komen.

In 2010 richtte ze samen met Hennie uitgeverij PelikaanPers op. Ze vindt het heerlijk om eigen baas te zijn.

Tine Bouwhuis, werkzaam bij uitgeverij PelikaanPers
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.