Atlantikwall

19,60

Striptekenaar: Hennie Vaessen
ISBN-nummer: 9789490000110
Cover: Hardcover (HC) met spotvernis
Pagina’s: 80
De verkoopprijs is exclusief verzendkosten.

U kunt aan het einde van de bestelprocedure in het opmerkingenveld aangeven of u uw boek(en) wilt laten signeren door Hennie Vaessen.

Beschrijving

Met een lengte van 6.200 kilometer is de Atlantikwall het grootste bouwwerk van de 20ste eeuw. De Atlantikwall is een verdedigingslinie die loopt van het noordelijkste puntje van de kust van Noorwegen tot de Pyreneeën. De zichtbaar gebleven overblijfselen vertellen ons een fascinerende geschiedenis. Waarvoor dienden die duizenden bunkers? Wie waren de mensen achter dit megalomane project? Waarom begonnen ze eraan en hoe verging het hen ná de oorlog?

Voor de kustbewoners in Nederland heeft de bouw van de Atlantikwall dramatische gevolgen. De duinen, het strand en de boulevards worden verboden gebied. Duizenden huizen worden gesloopt en de bewoners moeten elders een heenkomen zoeken. De mannen die kunnen blijven krijgen een oproep voor de “Arbeitseinsatz”. Ze werken gedwongen mee aan het stukmaken van hun eigen kustgebied.

Maak verder kennis met Hans en Willy, twee fanatieke Duitse soldaten die vanaf 1942 in Zuid-Holland de westkust van het Derde Rijk bewaken. Naarmate de oorlog vordert komen er steeds meer haarscheurtjes in de overtuigingen van Hans en Willy. Tenslotte willen ze alleen nog maar naar huis. Hun gemoedsverandering loopt gelijk op met de langzame maar onvermijdelijke neergang van het gehate Derde Rijk.

atlantikwall
Strook uit boek Atlantikwall

Voor alle stripboeken maakt PelikaanPers gebruik van deskundigen om de geschiedkundige authenticiteit te waarborgen. Voor dit boek kregen we hulp van Atlantikwall-kenner Jeroen Rijpsma.

Beeldverhalen van PelikaanPers zijn dan ook een goede manier om de geschiedenis tot je te nemen: ze belichten diverse thema’s gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen en hebben een boeiende en uitgebalanceerde verhaallijn.

Atlantikwall de nieuwe strip van PelikaanPers die je gelezen MOET hebben.

Atlantikwall strook
Strook uit boek Atlantikwall

Mooie recensie in de Veronica-gids